Muntele în alb

Puterea vindecatoare din natura.

Natura are o putere uimitoare asupra noastra. Poate pentru ca suntem parte din ea.

Te intrebi unde poti  gasi linistea si resursele de care ai nevoie  in orice moment? Cand ai stat ultima oara macar 30 minute admirandu-i frumusetea si perfectiunea?
Exista o putere vindecatoare in natura, care a fost cunoscuta de secole. Fie ca iti iei timp sa mirosi un trandafir,  sa meditezi pe un munte,  sa te odihnesti intr-un camp de flori sau intr-o padure vei simti acest lucru. Hipocrate, parintele medicinei moderne  a recunoscut intotdeauna  atributele sale  puternice .

''Natura vindeca, nu medicii'', spunea el.

Noi, oamenii instinctiv ne indreptam spre activitatile in natura  ca o modalitate de a ne relaxa si a ne redresa sentimentul de bine. Natura ne poate ajuta sa ajungem la constientizare si  ne faciliteaza vindecarea. Pentru multi, peisajul exterior din natura este  o sursa de inspiratie , ghidare sau  regenerare.

Timpul petrecut in natura poate fi intr-adevar vindecator. Dar de cate ori ne amintim acest lucru cand cautam  sa ne recapatam pacea interioara sau sa se ne vindecam de ranile fizice sau emotionale?

Coplesiti de gandurile cotidiene , ne inchidem intre patru pereti, afundandu-ne in gandurile noastre negative si amplificand orice durere avem. Ne plangem de mila sau ne afundam in tot felul de dependente  , pentru ca ele ne ofera iluzia alinarii durerilor. Si totusi, exista un doctor si mai ieftin si mai sanatos, si acesta este natura.

 Thomas Merton spune:  ''E nevoie sa stai singur , sub cer, inainte sa-ti gasesti locul si ordinea sa se restabileasca  in mijlocul tuturor lucrurilor. E nevoie sa  ai umilinta de a te accepta ca fiind parte din natura.''































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu