Un loc în care apele,cerul şi munţii se completează armonios

Un comentariu:

 1. Puterea vindecatoare din natura.

  Natura are o putere uimitoare asupra noastra. Poate pentru ca suntem parte din ea.

  Te intrebi unde poti gasi linistea si resursele de care ai nevoie in orice moment? Cand ai stat ultima oara macar 30 minute admirandu-i frumusetea si perfectiunea?

  Astazi am avut o pornire nebuna sa ma duc sa ma asez langa un copac si sa ma bucur de linistea, energia si perfectiunea naturii. A fost o zi splendida. M-am urcat in masina si am gonit spre Padurea Verde, un colt de natura de la marginea orasului.

  Primul lucru pe care l-am observat cand am ajuns a fost seninul cerului, verdele si ruginiul care se impleteau printre crengile copacilor. Intotdeauna am crezut ca natura are ceva magic si am observat ca iti aduce o energie aparte. Bineinteles ca am simtit acest lucru si astazi.

  Exista o putere vindecatoare in natura, care a fost cunoscuta de secole. Fie ca iti iei timp sa mirosi un trandafir, sa meditezi pe un munte, sa te odihnesti intr-un camp de flori sau intr-o padure vei simti acest lucru. Hipocrate, parintele medicinei moderne a recunoscut intotdeauna atributele sale puternice .

  ''Natura vindeca, nu medicii'', spunea el.

  Noi, oamenii instinctiv ne indreptam spre activitatile in natura ca o modalitate de a ne relaxa si a ne redresa sentimentul de bine. Natura ne poate ajuta sa ajungem la constientizare si ne faciliteaza vindecarea. Pentru multi, peisajul exterior din natura este o sursa de inspiratie , ghidare sau regenerare.

  Timpul petrecut in natura poate fi intr-adevar vindecator. Dar de cate ori ne amintim acest lucru cand cautam sa ne recapatam pacea interioara sau sa se ne vindecam de ranile fizice sau emotionale?

  Coplesiti de gandurile cotidiene , ne inchidem intre patru pereti, afundandu-ne in gandurile noastre negative si amplificand orice durere avem. Ne plangem de mila sau ne afundam in tot felul de dependente , pentru ca ele ne ofera iluzia alinarii durerilor. Si totusi, exista un doctor si mai ieftin si mai sanatos, si acesta este natura.

  Thomas Merton spune: ''E nevoie sa stai singur , sub cer, inainte sa-ti gasesti locul si ordinea sa se restabileasca in mijlocul tuturor lucrurilor. E nevoie sa ai umilinta de a te accepta ca fiind parte din natura.''

  RăspundețiȘtergere